Khamis, 6 Oktober 2011

Gado-Gado


Bahan-bahan
200 gm kangkong
300 gm timun
300 gm kentang
200 gm kubis bulat
100 gm tauge
200 gm kacang panjang
2 keping tauhu
2 biji telur
10 gm keropok ikan
Bahan Kuah
400 gm kacang tanah
100 gm air asam jawa
100 gm gula
100 gm garam
2 labu bawang besar
100 gm cili kering
Cara
Celurkan semua sayuran yang telah dihiris, kacang tanah digoreng tanpa minyak & ditumbuk halus. Gaulkan bahan untuk kuah gado-gado yang telah siap di mesin bersama air panas masukkan garam secukupnya. Tauhu di goreng & dipotong nipis. Telur direbus & dibelah empat. Campurkan semua sayur yang telah dicelur dalam mangkuk & bolehla dimasukkan kuah gado-gado ketika hendak dihidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan